Termékek Menü
0

A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 14:40:40
A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa jellemzői

A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa természetesen elsőként különleges színvilágával kelti fel az érdeklődést, hiszen a megszokott vörös, fehér, vagy épp sárga rózsa árnyalatokkal szemben ez a rózsafajta visszafogott lilában tündököl.

A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa természetesen elsőként különleges színvilágával kelti fel az érdeklődést, hiszen a megszokott vörös, fehér, vagy épp sárga rózsa árnyalatokkal szemben ez a rózsafajta visszafogott lilában tündököl. A színszimbolika a lilát egy igen kellemes árnyalatként írja le, a lila a bölcsességet, az alázatosságot, és a nappal és az éjszaka közötti egyensúlyt jelképezi.

A kertben a Rosa Blue Monday teahibrid rózsa virágai szerényen meghúzódnak, nem keltenek felesleges feltűnést, egyedi megjelenésük okán azonban a lila virágok mégis birtok fő látványosságaként funkcionálnak. A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa egy jó növekedésű szép szálakat hozó rózsa, melynek virágai nem csak színükkel, hanem hosszúkásabb, mutatós alakjukkal is ámulatba ejtik a nézelődőt. A virágok mérete közepes, jellemzően 12-15 centiméter, a szirmok közepesen tömöttek, pasztelles árnyalatúak.

A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa virágzási ideje hosszú, nyár elejétől egészen késő őszig bomlanak a csodás szirmok. A féltenyérnyi virágokhoz nagyobb méretű, hosszúkás alakú, középzöld levelek tartoznak, melyek remekül egészítik ki a porcelánszépségű virágokat. A Rosa Blue Monday teahibrid rózsaa betegségekkel szemben közepesen ellenálló, ami azt jelenti, hogy egészséges, minőségi rózsatövek vásárlása esetében növényvédelmi feladatokkal alig kell számolni. A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa ültetési távolsága 50-60 centiméter, egy négyzetméterre tehát 4-5 tő rózsa ültetése javasolt ebből a típusból. A Rosa Blue Monday rózsa magassága 100-160 centiméter, így mérete alapján kisebb előkertek meghatározó dísznövénye is lehet, de a nagyobb kertek központi részére ültetve mutatja meg igazi szépségét. A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa illata közepesen érezhető, nem terjed bántóan a kertben, de közel hajolva fantasztikus élményt nyújt a szaglószerveknek!