Termékek Menü
0

A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-11 15:30:31

A rózsa ültetési ideje jellemzően a tavasz és az ősz, de a konténeres rózsákat biztonsággal lehet ültetni az egész nyár folyamán. Fontos, hogy a rózsa rendelése mindig megbízható forrásból történjen, csak az ép és egészséges rózsatövekből nevelhetünk ellenálló és igazán mutatós példányokat. A konténeres rózsa megrendelése előtt készítsük elő a terepet a növény fogadására.

A Rosa Alinka virágágyi, ágyás rózsa fényigénye magas, tehát első lépésben egy napos, meleg, de szélvédett helyet keressünk a kertben, ahol a rózsát naponta legalább 6-8 órán keresztül érik a napsugarak. A következő feladat az ültetőgödör elkészítése. A Rosa Alinka rózsa ültetése egy 60x60x60 centiméteres mélyedésbe ideális, melyet a rózsa tápanyag igényének megfelelően pár centis szervestrágya, illetve komposztréteg behelyezésével béleljünk ki. A rózsa tápanyag igényének kielégítése már az ültetésnél lényeges, ha helyesen járunk el, akkor csak a következő évben kell majd újra trágyázni a töveket.

A lefektetett tápanyag rétegre néhány centiméter vastagon földet halmozzunk, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül azzal. Az előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, és már jöhet is az ültetés. A megrendelt rózsákat a megérkezésüket követően késlekedés nélkül helyezzük a földbe, mégpedig annak földlabdájával együtt. A rózsatövek magasságát úgy állítsuk be, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Az elültetett rózsát öntözzük be, és ezzel készen is vagyunk. Fontos, hogy a rózsák tőtávolsága legalább 60-70 centiméter legyen, így egy négyzetméternyi ágyásba 3-4 rózsatövet telepíthetünk. A Rosa Alinka az elültetést követően csupán a megszokott rózsaápolási teendőket követeli meg, tehát a rendszeres öntözésről, az évente többször esedékes metszésről, és a téli fagyvédelemről ne feledkezzünk el!