​A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-12-11 15:18:44

A Rosa Alinka legfőbb tulajdonsága a feltűnő, kettős árnyalatból összeálló varázslatos színvilága. A Rosa Alinka virágágyi, ágyás rózsa virágai élénkpirosak, a sziromfonákokon pedig sárgás árnyalatúak. Ez a két szín együtt a szenvedélyt, az életörömöt, és a játékosságot hozza kézközelbe egy nagyszerűen harmonikus rózsavirág képében. A Rosa Alinka így remekül fest konzervatívabb stílusú kertek kiemelkedő színfoltjaként, vagy fiatalos, aktívan használt birtokok központi látványelemeként.

A Rosa Alinka egy erőteljes növekedésű rózsa, melynek virágai nem csupán érdekes színükkel, hanem kerek, enyhén kúpos alakjukkal is felkeltik a figyelmet. A virágok mérete közepes, jellemzően 8-10 centiméter, a szirmok közepesen sűrűk. A Rosa Alinka virágzási ideje hosszú, nyár elejétől egészen késő őszig bomlanak a csodás szirmok. A Rosa Alinka rózsa levelei hosszúkás alakúak, középzöld színűek, melyek remekül passzolnak a duplán árnyalt, díszes szirmokhoz. A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa a betegségekkel szemben magas fokban ellenálló, ami annyit tesz, hogy egészséges, minőségi rózsatövek vásárlása esetén növényvédelmi feladatokkal alig kell számolni.

A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa tőtávolsága ültetéskor 60-70 centiméter, egy négyzetméterre tehát 3-4 tő rózsa ültetése javasolt ebből a típusból. A Rosa Alinka rózsa magassága 120-150 centiméter, így mérete alapján kisebb előkertek meghatározó dísznövénye is lehet, de a nagyobb kertek központi részére ültetve mutatja meg igazi szépségét. A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa illata gyengéd, játékos, egzotikus messziről feltűnik, illatát azonban csak közelről fedi fel. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.