Termékek Menü
0

​A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-11 15:18:44

A Rosa Alinka legfőbb tulajdonsága a feltűnő, kettős árnyalatból összeálló varázslatos színvilága. A Rosa Alinka virágágyi, ágyás rózsa virágai élénkpirosak, a sziromfonákokon pedig sárgás árnyalatúak. Ez a két szín együtt a szenvedélyt, az életörömöt, és a játékosságot hozza kézközelbe egy nagyszerűen harmonikus rózsavirág képében. A Rosa Alinka így remekül fest konzervatívabb stílusú kertek kiemelkedő színfoltjaként, vagy fiatalos, aktívan használt birtokok központi látványelemeként.

A Rosa Alinka egy erőteljes növekedésű rózsa, melynek virágai nem csupán érdekes színükkel, hanem kerek, enyhén kúpos alakjukkal is felkeltik a figyelmet. A virágok mérete közepes, jellemzően 8-10 centiméter, a szirmok közepesen sűrűk. A Rosa Alinka virágzási ideje hosszú, nyár elejétől egészen késő őszig bomlanak a csodás szirmok. A Rosa Alinka rózsa levelei hosszúkás alakúak, középzöld színűek, melyek remekül passzolnak a duplán árnyalt, díszes szirmokhoz. A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa a betegségekkel szemben magas fokban ellenálló, ami annyit tesz, hogy egészséges, minőségi rózsatövek vásárlása esetén növényvédelmi feladatokkal alig kell számolni.

A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa tőtávolsága ültetéskor 60-70 centiméter, egy négyzetméterre tehát 3-4 tő rózsa ültetése javasolt ebből a típusból. A Rosa Alinka rózsa magassága 120-150 centiméter, így mérete alapján kisebb előkertek meghatározó dísznövénye is lehet, de a nagyobb kertek központi részére ültetve mutatja meg igazi szépségét. A Rosa Alinka virágágyi, ágyas rózsa illata gyengéd, játékos, egzotikus messziről feltűnik, illatát azonban csak közelről fedi fel.