Termékek Menü
0

A Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-11 13:41:37

A Rosa Agkon kárminvörös nemes, virágágyi teahibrid rózsa egyértelműen elsősorban a hölgyek virága, hiszen élénkpiros, vöröses szirmai a feminim szenvedélyességet, a mély érzelmeket, és a romantikus alkatot tükrözik vissza. A Rosa Agkon a klasszikus rózsa színben tündököl, szerelmi, érzelmi szimbolikája mellett pedig igen feltűnő és látványos kerti dísznövény, mely képes egymaga meghatározni a birtok komplett látképét.

A Rosa Agkon mérete 80-140 centiméter, ezért ez a rózsa ültethető akár kisebb előkertbe, apróbb kertecskékbe, de akár utcafrontra is, ugyanakkor a Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa nem túl kicsi ahhoz, hogy egy nagyobb, nyílt kertrész központi dísze legyen. A Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa közepes növekedésű fajta, lombozata szintén átlagos sűrűségű, valamint jól elágazó vázrendszerrel rendelkezik. A Rosa Agkon élénk virágait a nyár legelejétől bontja, hogy aztán késő őszig folyamatosan virágozzon, vagyis a Rosa Agkon virágzási ideje nagyon hosszú.

A virágok mellett a levelek is érdemelnek pár szót, a Rosa Agkon levelei közepes méretűek, sötétzöld színükkel nagyszerűen hangsúlyozzák ki a piros-vörös rózsaszirmokat. A Rosa Agkon rózsa illata gyenge, így nem jelent problémát a vegyes rózsafajtákból kialakított ágyások esetében a keveredő illatorgia. Ez a nemes, virágágyi teahibrid rózsafajta a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, ami annyit tesz, hogy ha betartjuk az ápolás és gondozás szabályait, akkor jó eséllyel alig kell betegségekkel, növényvédelmi feladatokkal számolnunk, ezért például a Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa kezdő rózsabarátoknak is bátran ajánlható.