​A Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-12-11 13:58:16

Aki rózsát ültet a kertjébe, természetesen azt szeretné, ha dísznövénye mindig a lehető legmutatósabb, legszebb lenne. Ahhoz, hogy ez így is legyen, a rózsát rendszeresen ápolni, gondozni kell. A melegebb hónapokban a legfontosabb teendők egyike a szakszerű öntözés. A rózsa öntözését 8-12 naponta szükséges elvégezni.

A Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa öntözése aszályosabb hetekben gyakrabban, nedvesebb időszakokban ritkábban kell, hogy megtörténjen, ügyelni kell mind a kiszáradás veszélyére, mind a túlöntözés elkerülésére. A rózsa öntözése lehetőleg kannával történjen, mégpedig árasztásos módszerrel, ami csupán annyit tesz, hogy a vizet óvatosan, a tövek közelében juttassuk ki.

Sose öntözzük a rózsát nagyobb nyomással működő kerti slaggal, és ne spricceljük a növényt felülről, ezzel ugyanis a gombás betegségek megjelenését segíthetjük elő. Egy rózsatő egyszerre nagyjából 10-15 liter vizet igényel, a mennyiséget könnyen beállíthatjuk egy mércével rendelkező kannát használva. A Rosa Agkon kárminvörös nemes, virágágyi teahibrid rózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, ami azt jelenti, hogy a szakszerű gondozás mellett a rózsabetegségek előfordulási esélye alacsony.

A gondos ápolás mellett legjobb védekezés a megbízható, ellenőrzött forrásból származó rózsa rendelése, a minőségi, ép növény mindig életképesebb, ellenállóbb. A szakszerű ütetést követően a bokorrózsa tápanyag utánpótlása nagyjából egy évig megoldott, a későbbiekben pedig tövenként 5-10 kilogramm szervestrágya kihelyezésével, vagy komposzttal pótolhatjuk a tápanyag készletet. Szintén fontos teendő a rózsa téli védelme. Az ősz elmúltával, az első keményebb fagyok megérkeztekor a Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa meg kell óvni a hidegtől, ebben az időszakban a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. Fontos, hogy a talajjal takart növényrészt a lombtalanítsuk, valamint a föld alá kerülő hajtásokat metsszük le! A rózsa téli védelme nem hagyható el, erre minden évben emlékezzünk! 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.