​A Rosa Agkon kárminvörös nemes, virágágyi teahibrid rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-11 14:06:58

A nemes, virágágyi teahibrid rózsa ültetése hasonlóan zajlik, mint általában a rózsafélék ültetése, tehát a nemes, virágágyi teahibrid rózsa rendelése esetén nem kell külön munkafázisokkal számolnunk. Fontos, hogy a rózsa vásárlása előtt mérjük fel a kert viszonyait és adottságait, mert minden bokorrózsa fényigénye magas, vagyis a rózsáknak napi legalább 6-8 óra közvetlen napsütés szükséges, tehát ilyen helyet keressünk leendő növényünknek.

A rózsa megrendelése után azonnal nekiláthatunk az ültetési feladatoknak, hogy mire a növény megérkezik, minden készen álljon az ültetéshez. Fontos az ültetőgödör kialakítása, mely jellemzően egy 60x60x60 centiméteres mélyedés. A Rosa Agkon rózsa ültetési távolsága 50 centiméter, vagyis egy négyzetméternyi területre 4-5 tő rózsa telepíthető. A kiásott ültetőgödör aljára pár centiméter vastagon trágyát fektessünk le, amit aztán vékony földréteggel takarjunk, mert fontos, hogy a rózsa gyökerei ne érintkezzenek közvetlenül a tápanyaggal.

A Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres dísznövény, amit haladéktalanul állítsunk a helyére. A Rosa Agkon nemes, virágágyi teahibrid rózsa földlabdájával együtt helyezzük az ültetőgödörbe, olyan módon, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Fontos információ, hogy a legtöbb rózsához hasonlóan a Rosa Agkon is tavasztól egészen őszig ültethető, de nyári telepítéskor inkább a konténeres rózsa ültetése javasolt, ezt vegyük figyelembe a rózsa megrendelésekor!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.