Termékek Menü
0

A Rosa Abraham Darby rózsa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs
2014-05-27 14:14:00

A rózsák sokaságából mindig olyan típust, fajtát ajánlott választani és a kertbe telepíteni, mely a kiszemelt helyen a lehető legjobban mutat, harmonizál a kert többi növényével, sőt akár az épített elemekkel is, ráadásul még személyiségünket, ízlésünket is tükrözi.

A Rosa Abraham Darby rózsaszín angol rózsa magassága 80 centimétertől egészen két méterig terjedhet, dús, gazdag ágrendszerű bokrot nevel, tehát a legjobb, ha tágas, szellős elrendezésű kertbe kerül, ahol érvényesülhet tekintélyes mérete és gazdag virágzata. A Rosa Abraham Darby virága tömött, rozettás szerkezetű, szirmai kerekdedek, rózsaszínbe, barackvirág-színbe hajló, pasztell árnyalatú virágait hosszan, kora nyártól késő őszig hozza, így az egész meleg évszakban meghatározó dekorációs eleme lehet a birtoknak. Növekedési üteme gyorsnak mondható, betegségekkel és kártevőkkel szembeni ellenállása pedig átlagos.

A Rosa Abraham Darby az angol rózsákra jellemző klasszikus illattal rendelkezik, gondozása pedig nem állítja különösebb nehézségek elé a rózsakedvelő hobbikertészeket, így a rózsákkal még csak ismerkedő kertészkedők is bátran vásárolhatnak belőle. Mint minden esetben, a Rosa Abraham Darby-nál is fontos, hogy megbízható, ellenőrzött forrásból rendeljük, vagy vásároljuk az ültetésre szánt példányokat, a hipermarketekben olcsón árult rózsák az esetek túlnyomó részében nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.