A Rosa Abraham Darby rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-05-27 14:19:56

A Rosa Abraham Darby angol rózsa gondozása nem bonyolultabb, mint egy átlagos dísznövény ápolása, így akik esetleg a sokféle és bonyolult tennivalók miatt idegenkednek a rózsáktól, bátran ültethetnek belőle. A rózsa öntözését 8-12 naponta érdemes megejteni, attól függően, hogy milyen az aktuális időjárás. Szárazabb, aszályosabb hetekben gyakrabban, esős, nedvesebb időszakokban ritkábban szükséges locsolni rózsáinkat, így a Rosa Abraham Darby-t is. Maga az öntözés inkább kíméletes, árasztásos módszerrel történjen, vagyis ne tömlővel és erős vízsugárral végezzük a locsolást, hanem példányonként egyszerre 10-15 liter vizet juttassunk ki öntözőkannából a növény tövéhez.

A Rosa Abraham Darby betegségekre nem fokozottan érzékeny, ugyanakkor a megszokott rózsabetegségek megjelenhetnek, mint például a lisztharmat, a mozaikvírus, a csillagpenész, vagy a rózsarozsda, a kártevők közül pedig a levéltetvek támadhatják a Rosa Abraham Darbyt. A tél beálltával szükséges lehet takarással óvni a kemény mínuszoktól, ezért az első fagyok beállta előtt a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. A betakarni kívánt részt előbb lombtalanítsuk, és a föld alá kerülő hajtásokat is metsszük le!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.