A Rosa Harlequin futórózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-12-10 19:43:13

A futórózsákkal különleges látványhatás érhető el, jellegükből fakadóan ezek a kúszó növekedésű rózsák nagyobb felületen képesek dekorálni a kertet, a kerítést, vagy éppen a házfalat. A futórózsákról tudni kell, hogy önálló kapaszkodásra nem képesek, így minden esetben valamilyen támrendszer kialakítása szükséges, és a legtöbb esetben kötözéssel is segíteni kell a futórózsa stabil fekvését.

A támrendszer alakjával (gúla, pergola-virágrács, kerítés, boltíves támaszték) egyedi megjelenést kölcsönözhetünk rózsáinknak, így a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt! A Rosa Harlequin futórózsa nőies, színei nem hivalkodóak, inkább visszafogottak, a tavaszi, üde árnyalatokat jelenítik meg. Az 5-6 centiméter átmérőjű virágok szirmai fehérek, a széleiken pedig ciklámen árnyalatú sávok húzódnak.

A Rosa Harlequin futórózsa virágzási ideje hosszú, a szép szirmok tavasztól egészen őszig folyamatosan díszlenek majd a kertben. A Rosa Harlequin futórózsa jó növekedésű, sűrű lombozattal rendelkező rózsafajta, mely csoportokban hozza kecses virágait a hajtásokon. A Rosa Harlequin futórózsa illata kifejezetten erős, klasszikus rózsaaroma, több tő ültetése esetén az egész kertet belengi majd! A Rosa Harlequin futórózsa magassága körülbelül fél méter, így akár kerítésre, házfalra, vagy pergolára futtatva meghatározó látványeleme lehet a kertnek. A Rosa Harlequin futórózsa betegségei kisszámúak, mivel ez a rózsafajta kifejezetten ellenálló típus, így szerencsés esetben növényvédelmi feladatokkal alig kell számolnunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.