Parlagi macskatalp

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 12:28:25

A parlagi macskatalp alapfaja vadvirágként egész Európában elterjedt, hazánkban is fellelhetőek a parlagi macskatalp vadon élő példányai a magasabban fekvő, napos réteken. A parlagi macskatalp bíbor színű változata (Antennaria dioica 'Rotes Wunder') különleges pirosas, bíbor színben tündököl, ezáltal esztétikai értéke jóval magasabb a természetben élő társainál.

A parlagi macskatalp ültetése elsősorban sziklakertekbe, kőburkolatok réseibe, vagy éppen terméskő falak, kerítések tetejére ajánlott, mivel kiváló szárazságtűrő növény, mely alacsony gondozási igényű, de a megszokott dísznövények küllemétől elütő, kifejezetten egzotikus vadvirág.

A parlagi macskatalp szaporítása magvetéssel, vagy tőosztással is lehetséges, de a legbiztosabb sikert a konténeres parlagi macskatalp telepítésével érhetjük el. A parlagi macskatalp kiváló választás szárazabb fekvésű, gyengébb talajú kertekbe, vagy díszes sziklakertekbe, ahol egyedi megjelenésével színesítheti a vegetációt!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.