A parlagi macskatalp ültetése

A parlagi macskatalp egy törékeny szépségű igazi vadvirág, mely üde, friss megjelenésével hozhat új színt a kertbe. A parlagi macskatalp bíbor színű változata (Antennaria dioica 'Rotes Wunder') még különlegesebb, mint az alapfaj, pirosas-bíbor árnyalatával különösen jól mutat.

A parlagi macskatalp elsősorban sziklakertbe való növény, mivel gondozási igénye alacsony, kedveli a laza homokos talajt, vízigénye elenyésző, hiszen hazánkban vadon is megél. A parlagi macskatalp ültetése főképpen tavasszal ajánlott, de a konténeres parlagi macskatalp ősszel is a kertbe telepíthető. A parlagi macskatalp fényigénye magas, ezért a kert, vagy sziklakert napos részére telepítsük, de akár rusztikus terméskő kerítésekre is ültethetjük, hogy egészen egyedi látványvilágot alkossunk.

A parlagi macskatalp megrendelése után szemeljük ki a számára legmegfelelőbb helyet, és a növény megérkezte után azonnal telepítsük a helyére. A parlagi macskatalp cserépben is nevelhető, ebben az esetben laza, homokos, akár kisebb-nagyobb kövekkel dúsított edénybe ültessük, így nagyon esztétikus miniatűr sziklakertet hozhatunk létre, mely a terasz, vagy a balkon fő díszévé válhat. A parlagi macskatalp ára elenyésző befektetést jelent az általa kínált esztétikai élményhez képest, ráadásul gondozási igénye alacsony, ezért kezdő hobbikertészek is bátran próbát tehetnek vele.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese évelő parlagi macskatalp
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.