A parlagi macskatalp tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 12:14:49

A parlagi macskatalp alapfaja erős hasonlóságot mutat a gyopárral, ám a bíbor színű Antennaria dioica 'Rotes Wunder' változat a természetben megtalálható parlagi macskatalphoz képest jóval feltűnőbb és díszesebb. A parlagi macskatalp magassága 10-15 centiméter, így szerény, de mégis figyelemfelkeltő vadvirága lehet a kertnek.

A parlagi macskatalp virága roppant látványos és egyedi, a csak csöves virágokból álló virágzat két centiméter átmérőjű, 6-10 fészek áll egy tömött álernyőben. A parlagi macskatalp talajigénye alacsony, a laza, homokos közeget kedveli, elsősorban sziklakerti növény, így sziklakertekbe, kőfalak repedéseibe, tetejére ültethető, de természetesen a kert egyéb pontjain is fantasztikusan díszít.

A parlagi macskatalp jó választás természetközeli, vadvirágos mezők mintájára kialakított kertekbe is, és nagy előnye, hogy vízigénye alacsony, a kifejlett növény a természetes csapadékkal is beéri, így hétvégi telkekre, nyaralók kertjébe is bátran telepíthető. A parlagi macskatalp virágzási ideje május-június, így a nyár elején igazi vadvirágos rétet varázsolhatunk vele a kertünkbe! A parlagi macskatalp talán egyetlen hátránya, hogy gyorsan terjed, így pár éven belül nagyobb területet foglalhat el a kertben, de ez sokak számára sokkal inkább előnyös tulajdonság.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese évelő parlagi macskatalp
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.