Termékek Menü
0

A parlagi macskatalp tulajdonságai

Megyeri Szabolcs
2015-01-05 12:14:49

A parlagi macskatalp alapfaja erős hasonlóságot mutat a gyopárral, ám a bíbor színű Antennaria dioica 'Rotes Wunder' változat a természetben megtalálható parlagi macskatalphoz képest jóval feltűnőbb és díszesebb. A parlagi macskatalp magassága 10-15 centiméter, így szerény, de mégis figyelemfelkeltő vadvirága lehet a kertnek.

A parlagi macskatalp virága roppant látványos és egyedi, a csak csöves virágokból álló virágzat két centiméter átmérőjű, 6-10 fészek áll egy tömött álernyőben. A parlagi macskatalp talajigénye alacsony, a laza, homokos közeget kedveli, elsősorban sziklakerti növény, így sziklakertekbe, kőfalak repedéseibe, tetejére ültethető, de természetesen a kert egyéb pontjain is fantasztikusan díszít.

A parlagi macskatalp jó választás természetközeli, vadvirágos mezők mintájára kialakított kertekbe is, és nagy előnye, hogy vízigénye alacsony, a kifejlett növény a természetes csapadékkal is beéri, így hétvégi telkekre, nyaralók kertjébe is bátran telepíthető. A parlagi macskatalp virágzási ideje május-június, így a nyár elején igazi vadvirágos rétet varázsolhatunk vele a kertünkbe! A parlagi macskatalp talán egyetlen hátránya, hogy gyorsan terjed, így pár éven belül nagyobb területet foglalhat el a kertben, de ez sokak számára sokkal inkább előnyös tulajdonság.