Termékek Menü
0

A parlagi macskatalp gondozása

Megyeri Szabolcs
2015-01-05 12:03:34

A parlagi macskatalpot sokan, mint gondozásmentes növényt írják le, ami túlzás, hiszen gondozásmentes növény nem létezik, de az tény, hogy ez a megejtő szépségű vadvirág alig követel meg gazdájától ápolási teendőket. A parlagi macskatalp vízigénye alacsony, a konténeres parlagi macskatalp az ültetést követő hetekben, és a hosszan tartó nyári aszályos hetekben kíván öntözést.

A parlagi macskatalp talajigénye szintén egyszerű, a lazább szerkezetű, homokos talajokat kedveli, a meszes közeget kerülni kell, de a legjobban sziklakerti ágyásokban fogja érezni magát. A parlagi macskatalp fényigénye magas, sziklakerti növényként a napos, meleg helyeket kedveli, így vagy ilyen területre telepítsük, vagy még a parlagi macskatalp megrendelése előtt napos fekvésű sziklakertet alakítsunk ki.

A parlagi macskatalp betegségei elenyészőek, hiszen nagy ellenállóképességű, a természetben is előforduló vadvirágról van szó, melynek bíbor változata (Antennaria dioica 'Rotes Wunder') még szemet gyönyörködtetőbb, mint az alapfaj. A parlagi macskatalp hajlamos a gyors szétterjedésre, így már pár tő ültetése esetén is számolhatunk azzal, hogy pár éven belül nagyobb arányban fog feltűnni a kertben. A parlagi macskatalp ára roppant mérsékelt, így praktikus és olcsó választás, amennyiben kertünket, sziklakertünket egy érdekes és bájos megjelenésű dísznövénnyel szeretnénk csinosítani.