A nyírfa ültetési lépései

Megyeri Szabolcs 2015-02-11 14:09:49

Az előkészületek:

A megfelelő ültetési hely mindenképpen kertünk napos fekvésű részén legyen, mert a nyírfa fényigénye nagy, és ha árnyékolt területre ültetjük nem fog megfelelően fejlődni. Mivel a nyírfa egy robosztus, térfoglaló növény, érdemes önmagába, központi helyre ültetnünk.

A második fontos lépés: A helyes ültető gödör kialakítása.

Fontos, hogy a gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a kertészetemtől megrendelt konténer, mégpedig azért, hogy a kezdeti időszakban is elegendő helyet biztosítsunk a gyökerek fejlődésének.

Amikor az ültetés előkészületeivel már elvégeztük, következő lépésként a talajminőség feljavítására kell fektetni a hangsúlyt. A nyírfa szereti a laza szerkezetű talajokat, ezért mindenképp célszerű ásóval ültetés előtt pár mozdulattal fellazítani a termőtalajt és utána feltölteni földdel. Eredményesebb fejlődés eléréséhez meleg szívvel ajánlom Önnek a Dolce Vital általános virágföldkeveréket, így biztosított a folyamatos tápanyagellátás. Miután elvégeztük az ültetést, utolsó feladatként alaposan megöntözzük. Közepes vízigényénél fogva elég, ha hetente egyszer öntözzük, de a forró, száraz napokon iktassunk be még egy öntözési napot.

Ideje: 

A szabadgyökerű példányoknak ősszel és tavasszal van az ültetési idejük. Az ősszel kiültetett csemeték még gyengék ahhoz, hogy kibírják a telet, ezért fel kell készítenünk növényeinket. A téli felkészítés során talajtakaró hánccsal borítjuk be 30-40 cm vastagon a növény körüli részt, hogy elkerüljük a talajátfagyás okozta károkat.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.