A naspolya ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-06-19 16:29:15

A konténeres naspolya ültetésének ideje tavasztól őszig, az egész vegetációs időre kiterjed. Fontos, hogy tavasszal a fagyok után, ősszel pedig a fagyok előtt ejtsük meg az ültetést. Mivel önbeporzó növény, nem szükséges egymás mellé több fát ültetni.

Előkészületek: A naspolya talaj iránt nem igényes, de legszebben a tápanyagdús, középkötött, nyirkos talajon díszlik. Az ültetésnél figyeljünk oda, hogy a gyökerek megfelelő fejlődésének érdekében a kiásott ültetőgödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: A naspolya melegigényes növényként a napos vagy félárnyékos, déli fekvésű helyeket kedveli. Termése nélkül is szépen díszíti kertünket és mivel nem egy terebélyes növény, önmagában is ültethetjük előkertünkbe, alatta elhelyezve különböző félárnyéki, árnyéki évelőkkel. Utcafrontokra, a csendes mellékutcák hangulatának javítására bátran választhatunk haszonnövényeket is, így a naspolya is megfelelő alternatívát nyújt az utcafront díszítésére.

Ültetés menete: A kiásott gödörbe egyenesen helyezzük be a facsemetét. Az ültetés előtt érdemes a gödör aljára szerves trágyát juttatni, ugyanis ezek a trágyák hosszan, 2-3 éven át képesek a tápanyagok leadására, így pótolni tudják a talajban lévő tápanyagokat. A naspolya gyökérzete sekélyen helyezkedik el, ezért ne ültessük túl mélyre. Ebben irányt ad az oltási pont (hengeres forradás), melynek a talajszint felett kell lennie. Ezután halmozzunk rá Dolce Vital általános földkeveréket, majd alaposan öntözzük be a növényt.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.