A naspolya igényei

Megyeri Szabolcs 2015-06-19 15:48:49

A naspolya a mérsékelt éghajlati területeket kedveli, ezért Európa egész területén, így hazánkban is eredményesen termeszthető.

Hőmérséklet és fényigény

A naspolya melegigényes növény, leginkább a meleg fekvésű területeket szereti. Vegetációs ideje alatt különösen igényli a meleget, ezért a terület kiválasztásánál kerüljük a fagyzugos helyeken. Ültessük kertünk déli fekvésű területeire, napos vagy félárnyékos helyre. Nyugalmi időszakban azonban kiválóan tűri a téli fagyokat és a kora tavaszi lehűlések sem szoktak maradandó károkat okozni a virágokban.

Talajigény

A naspolya nem igényes a talajra, de gyökérzete sekélyen helyezkedik el a talajban, ezért olyan területre ültessük, ahol biztosított a folyamatos tápanyag utánpótlás. A tápanyaggal gazdagon ellátott, nyirkos talajt a növény bőséges terméssel hálálja meg. A talaj feljavítására jó szívvel ajánlom Önnek a Dolce Vital általános virágföldkeveréket és Mabako szervestrágyát.

Öntözés

Vízigényes növény, a nyirkos talajokat kedveli legjobban. Olyan helyen érdemes telepíteni, ahol biztosítani tudjuk számára a rendszeres vízellátást. Mivel gyökere sekélyen helyezkedik el, kerüljük a pangó vizes területeket. Mindig gondoskodjunk a nyirkos közegről, különösen a száraz, nyári napokon figyeljünk az öntözésre.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.