Termékek Menü
0

A naspolya igényei

Megyeri Szabolcs
2015-06-19 15:48:49

A naspolya a mérsékelt éghajlati területeket kedveli, ezért Európa egész területén, így hazánkban is eredményesen termeszthető.

Hőmérséklet és fényigény

A naspolya melegigényes növény, leginkább a meleg fekvésű területeket szereti. Vegetációs ideje alatt különösen igényli a meleget, ezért a terület kiválasztásánál kerüljük a fagyzugos helyeken. Ültessük kertünk déli fekvésű területeire, napos vagy félárnyékos helyre. Nyugalmi időszakban azonban kiválóan tűri a téli fagyokat és a kora tavaszi lehűlések sem szoktak maradandó károkat okozni a virágokban.

Talajigény

A naspolya nem igényes a talajra, de gyökérzete sekélyen helyezkedik el a talajban, ezért olyan területre ültessük, ahol biztosított a folyamatos tápanyag utánpótlás. A tápanyaggal gazdagon ellátott, nyirkos talajt a növény bőséges terméssel hálálja meg. A talaj feljavítására jó szívvel ajánlom Önnek a Dolce Vital általános virágföldkeveréket és Mabako szervestrágyát.

Öntözés

Vízigényes növény, a nyirkos talajokat kedveli legjobban. Olyan helyen érdemes telepíteni, ahol biztosítani tudjuk számára a rendszeres vízellátást. Mivel gyökere sekélyen helyezkedik el, kerüljük a pangó vizes területeket. Mindig gondoskodjunk a nyirkos közegről, különösen a száraz, nyári napokon figyeljünk az öntözésre.