Termékek Menü
0

A narancssárga virágú trombitafolyondár gondozása

Megyeri Szabolcs
2015-01-19 15:19:07

Ön is szeretne megannyi narancssárga színű tölcsérvirágot látni a trombitafolyondár ’Orange Summer’ fajtáján? Akkor csak annyi a dolga, hogy a kapaszkodó cserje igényeit teljesítse és figyeljen rá.

Metszés: Azért érdemes rendszeresen elvégezni a metszési műveletet, mert így könnyen kordában lehet tartani a kapaszkodócserje növekedési erélyét. A metszéssel nem csak csillapítani lehet a növényt, hanem hajtásait vezethetjük is, valamint fiatalítani is lehet a trombitafolyondárt. Ha már egyszer elkezdtük a metszést, akkor minden évben végezzük el, hiszen az új hajtások mindig erőteljesebben fognak nyílni. Minden növény metszése estén mindig tiszta metszőollót használjunk, így elkerülhetjük kertünk befertőzését.

Talajigény: Annak érdekében, hogy rengeteg virág legyen a narancssárga virágú trombitafolyondár hajtásain tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajba érdemes ültetni. Emiatt az ültetés során célszerű Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni az ültető gödröt, így biztosak lehetünk abban, hogy az egész vegetációs idő alatt optimális mennyiségű tápelemet fog kapni a trombitafolyondár.

Öntözés: A kertünkbe újonnan ültetett narancssárga virágú trombitafolyondárt alaposan szükséges megöntözni, hogy a gyökerek terjedésében segítsük. Forró nyári napokon, termesztésen szükséges még egy öntözést beiktatni. 

Növényvédelem: A narancssárga virágú trombitafolyondár nem fogékony kártevőkre, kórokozókra abban az esetben, hogy ha kellő figyelmet fordítottunk igényeinek betartására. Mi is okozhattuk az Orange Summer megbetegedését akkor, hogy ha szennyezett metszőollót használtunk a metszés során. A levelek fonáki oldalán akkor lehet észrevenni levéltetűt, hogy ha már kezd legyengülni a trombitafolyondár, ugyanis ilyenkor fogékonnyá válik a fertőzésekre. Ha esetleg olyan kártevővel, kórokozóval áll szemben, amit nem ismer, és nem tudja, mit tegyen ellene, akkor bátran kérje ki szakember tanácsát.