A narancssárga virágú trombitafolyondár gondozása

Megyeri Szabolcs 2015-01-19 15:19:07

Ön is szeretne megannyi narancssárga színű tölcsérvirágot látni a trombitafolyondár ’Orange Summer’ fajtáján? Akkor csak annyi a dolga, hogy a kapaszkodó cserje igényeit teljesítse és figyeljen rá.

Metszés: Azért érdemes rendszeresen elvégezni a metszési műveletet, mert így könnyen kordában lehet tartani a kapaszkodócserje növekedési erélyét. A metszéssel nem csak csillapítani lehet a növényt, hanem hajtásait vezethetjük is, valamint fiatalítani is lehet a trombitafolyondárt. Ha már egyszer elkezdtük a metszést, akkor minden évben végezzük el, hiszen az új hajtások mindig erőteljesebben fognak nyílni. Minden növény metszése estén mindig tiszta metszőollót használjunk, így elkerülhetjük kertünk befertőzését.

Talajigény: Annak érdekében, hogy rengeteg virág legyen a narancssárga virágú trombitafolyondár hajtásain tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajba érdemes ültetni. Emiatt az ültetés során célszerű Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni az ültető gödröt, így biztosak lehetünk abban, hogy az egész vegetációs idő alatt optimális mennyiségű tápelemet fog kapni a trombitafolyondár.

Öntözés: A kertünkbe újonnan ültetett narancssárga virágú trombitafolyondárt alaposan szükséges megöntözni, hogy a gyökerek terjedésében segítsük. Forró nyári napokon, termesztésen szükséges még egy öntözést beiktatni. 

Növényvédelem: A narancssárga virágú trombitafolyondár nem fogékony kártevőkre, kórokozókra abban az esetben, hogy ha kellő figyelmet fordítottunk igényeinek betartására. Mi is okozhattuk az Orange Summer megbetegedését akkor, hogy ha szennyezett metszőollót használtunk a metszés során. A levelek fonáki oldalán akkor lehet észrevenni levéltetűt, hogy ha már kezd legyengülni a trombitafolyondár, ugyanis ilyenkor fogékonnyá válik a fertőzésekre. Ha esetleg olyan kártevővel, kórokozóval áll szemben, amit nem ismer, és nem tudja, mit tegyen ellene, akkor bátran kérje ki szakember tanácsát.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.