A narancs-piros trombitafolyondár ültetése 4 lépésben

Megyeri Szabolcs 2015-01-15 13:46:20

Ahhoz, hogy mindig rengeteg narancsos-pirosas színű virágot láthassunk a trombitafolyondár hajtásain, oda kell figyelni az ültetés folyamán. Az ültetés esetén csupán 4 egyszerű alaplépést kell megismerni, így biztosan virágozni fog a kapaszkodócserjénk.

1. Előretervezés: Ha van helye, akkor a trombitafolyondár akár 10-12 méter magasra is képes felkúszni, ezért érdemes az ültetés elkezdése előtt alaposan átgondolni, hogy hol szeretnénk a későbbiekben látni. Ültethetjük pergola, fa, vagy kerítés mellé, így kényelmesen fel tud kapaszkodni a támaszra, arra azonban ügyeljünk, hogy mindig napos helyet válasszunk számára.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: A talaj-előkészítésnek azért van fontos szerepe, mert így a gyökerek terjedését lehet megkönnyíteni. A megfelelő hely talaját forgassuk át párszor, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen elhelyezni a növényt. Mikor ezzel végeztünk készítsük el az ültető gödröt. Célszerű kétszer olyan mély és széles ültető gödröt ásni a narancs-piros trombitafolyondárnak, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta. Így kellő helyet biztosítunk a növény gyökerei számára.

3. Az ültetés folyamata: A narancs-piros virágú trombitafolyondár igényli a tápanyagban dús, és jó vízáteresztő képességű talajt. Ennek érdekében javasolt az ültető gödörbe Dolce Vital általános virágföldkeveréket tölteni. A közegben lévő hosszan lebomló tápelemeknek köszönhetően elegendő tápanyagot kap a kapaszkodócserje az egész vegetációs idő alatt. Emellett a keverék tökéletes vízfelvevő- és vízmegtartó képességgel rendelkezik, így a rendszer öntözés hatékonysága garantált. Miután a Dolce Vital keverékkel feltöltött gödörbe behelyeztük a növényt, egy alapos megöntözés szükséges, ami szintén a gyökerekre lesz jó hatással. Az öntözést hetente legalább egyszer el kell végezni, azonban forró napokon, érdemes beiktatni még egy napot.

4. Téli felkészítés: Mivel kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a növényt, ezért a téli fagyos hónapokat leszámítva, az év bármely szakában ültethető. Ha viszont a kora téli, de még fagymentes időszakot választja az ültetés idejének, akkor célszerű felkészíteni a narancs-piros trombitafolyondárt a zordabb időszak átvészelésére. Ekkor egyszerűen csak fedje be a kapaszkodó cserje alsó részét 30-40 cm-es magasságig felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal. Ezzel az egyszerű lépéssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

Ha a fenti 4 lépést szem előtt tartjuk, akkor pazar virágözönnel fog minket meglepni a trombitafolyondár júliusban. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.