A nagy szívvirág ültetése és gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-05-16 12:08:23

A nagy szívvirág (Lamprocapnos spectabilis, régebben: Dicentra spectabilis) szaporítása magról, tőosztással, vagy dugványozással történhet. A tőosztás kecsegtet a legkevesebb sikerrel, a magvetés pedig a legbiztosabb módszer. A nagy szívvirág talajigénye a tápanyagban dús, humuszos közeg.

A nagy szívvirágot a tűző naptól óvni kell, elsősorban félárnyékos, hűvösebb klímájú helyekre telepítsük, kiváló például a fal melletti ágyás, vagy a kerítés mentén húzódó árnyékoltabb sáv. A nagy szívvirág páraigényes dísznövény, amennyiben a telepítés helyén a páratartalom alacsony, leveleit ajánlott permetezni időnként, és természetesen a talajt sem szabad hagyni kiszáradni, vagyis gyakran kell öntözni.

A nagy szívvirág cserépben is nevelhető, például balkonokon, vagy kerti teraszokon, ebben az esetben nagyobb méretű ültetőedényt válasszunk számára, és az imént felsorolt körülményeket is ugyanúgy biztosítsuk neki. A nagy szívvirág kártevői kevesen vannak, elsősorban a levéltetvekkel és a csigákkal kell majd felvennünk a harcot. A nagy szívvirágot érdemes más, nyáron virágzó növényekkel társítva ültetni, mivel a szívvirág az elvirágzás után visszahúzódik, és veszít dekorációs értékéből. Ezért például páfrányfélékkel, árnyékliliommal, vagy szellőrózsával vegyesen telepítsük, hogy május után se ürüljön ki az ágyás.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.