A nagy szívvirág tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2014-05-16 11:56:44

A nagy szívvirág régóta népszerű a hazai kertekben is, bár az elmúlt években nem tartozik a legdivatosabb dísznövények közé. Talán éppen ezért érdemes belevágni a nagy szívvirág ültetésébe, mivel manapság nem gyakori, nem unalmas és megszokott fajta, így a hozzánk betérőt biztos elkápráztatjuk vele, de persze elsősorban a mi örömünkre fog szolgálni.

A nagy szívvirág a tápanyagban gazdag talajt kedveli, és igényli a párás környezetet, így szárazabb helyeken vagy időszakokban leveleit permetezni kell. A nagy szívvirág öntözése gyakran kell, hogy megtörténjen, földjét ne hagyjuk kiszáradni. Fontos, hogy ne ültessük a nagy szívvirágot túl fényes és meleg, tűző napfényes területre, a szívvirág a félárnyékos helyeket kedveli.

A nagy szívvirág lombja az elvirágzás után visszahúzódik, így május után már kisebb dekorációs értékkel bír, ezért ajánlott a szívvirágot olyan növényekkel társítva ültetni, melyek a későbbi hetekben is virágoznak, ilyen dísznövények lehetnek a páfrány, szellőrózsa vagy harangvirág. A nagy szívvirág magassága szűk fél-egy méter lehet, nagyon jól mutat a kert belsőbb felében, de a kerítés mellé, vagy éppen a ház előtti utcafrontra is telepíthetjük, ám a gondozásról nem szabad elfeledkezni!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.