Termékek Menü
0

A nagy szívvirág tulajdonságai

Megyeri Szabolcs
2014-05-16 11:56:44

A nagy szívvirág régóta népszerű a hazai kertekben is, bár az elmúlt években nem tartozik a legdivatosabb dísznövények közé. Talán éppen ezért érdemes belevágni a nagy szívvirág ültetésébe, mivel manapság nem gyakori, nem unalmas és megszokott fajta, így a hozzánk betérőt biztos elkápráztatjuk vele, de persze elsősorban a mi örömünkre fog szolgálni.

A nagy szívvirág a tápanyagban gazdag talajt kedveli, és igényli a párás környezetet, így szárazabb helyeken vagy időszakokban leveleit permetezni kell. A nagy szívvirág öntözése gyakran kell, hogy megtörténjen, földjét ne hagyjuk kiszáradni. Fontos, hogy ne ültessük a nagy szívvirágot túl fényes és meleg, tűző napfényes területre, a szívvirág a félárnyékos helyeket kedveli.

A nagy szívvirág lombja az elvirágzás után visszahúzódik, így május után már kisebb dekorációs értékkel bír, ezért ajánlott a szívvirágot olyan növényekkel társítva ültetni, melyek a későbbi hetekben is virágoznak, ilyen dísznövények lehetnek a páfrány, szellőrózsa vagy harangvirág. A nagy szívvirág magassága szűk fél-egy méter lehet, nagyon jól mutat a kert belsőbb felében, de a kerítés mellé, vagy éppen a ház előtti utcafrontra is telepíthetjük, ám a gondozásról nem szabad elfeledkezni!