A muskátli szaporításának módja

Megyeri Szabolcs 2015-03-12 13:34:45

Mint ahogy a muskátli gondozása, szaporítása sem okoz nehézségeket. Odafigyelvén a szaporítás fontosabb mozzanataira, egészséges, szép növényeket állíthatunk elő.

  • Szaporítása zölddugványokkal történik tavasz vagy nyár folyamán, és általában balkonládába ültetik. Dús lombozatán nyíló virágzuhatagát még jobban kihangsúlyozhatjuk, ha sűrűn, cikk-cakkosan ültetjük.
  • Egészséges dugványokat csak a jól fejlett, életerős anyanövényről szedhetünk. A két-három leveles dugványokat föld, tőzeg és perlit keverékébe ültessük, ahol melegen tartva, jó fényviszonyok között hamar begyökeresednek. Fontos a megfelelő páratartalom biztosítása, ezt úgy érhetjük el, ha műanyag fóliával lefedjük a szaporítóládában lévő növényeket.
  • Két-három hét után, a külső környezethez folyamatosan hozzászoktatva, amikor már begyökeresedtek a növények, átültethetjük őket nagyobb cserepekbe is.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.