Termékek Menü
0

A muskátli igényei

Megyeri Szabolcs
2015-03-12 13:12:04

A muskátli származási helye Dél-Afrika, így fény- és melegkedvelő növény. A megfelelő fejlődés érdekében válasszunk déli fekvésű területet vagy a terasz napsütötte részét, de a forró, nyári napokon félárnyékba helyezve is kielégítő a növekedése.

A muskátli-fajták nem szeretik a hűvös, nedves helyeket, a talaj feletti részek nem, de gyökereik különösen érzékenyek rá. Közepesen vízigényesek, akár egy hetet is kibírnak víz nélkül, de nyáron jobban igénylik a csapadékot. A csapvízre érzékenyek annak magas klórtartalma miatt, ezért ha lehet, inkább esővízzel öntözzük őket. Ennek ellenére ne tegyük ki folyamatos esőzéseknek a muskátlikat, mert a pangó víztől gyökereik könnyen tönkremehetnek.

Talaj iránt nem igényes, de növényünk meghálálja, ha odafigyelünk a megfelelő talajszerkezet kialakítására. A laza szerkezetű, tápanyagban dús, jó vízáteresztő és vízmegtartó képességű talajokon fejlődik a legszebben. Ennek érdekében jó szívvel ajánlom Önnek a Dolce Vital általános virágföldkeveréket, mely nyújtott hatóanyag leadású műtrágyát tartalmaz, ami biztosítja 3-4 hónapig a növény tápanyagellátását.