A mezei juhar betegségei

Megyeri Szabolcs 2015-02-12 17:42:27

Ha a mezei juhart vagy valamelyik fajtáját választjuk kertünkbe, mint ahogy azt már említettem, nem lesz nehéz dolgunk sem az ültetéssel, sem a helyválasztással, sem pedig a gondozással. Így van ez a betegségeknél is. A mezei juhar igénytelen és ellenálló faj. Nem sok betegség támadja meg, de mint minden növényen, termőhelyi adottságaitól függetlenül nála is előfordulhat néhány kórokozó vagy kártevő. Az egyik leggyakrabban előforduló kórokozója a lisztharmat. Ilyenkor a növény felületén fehér, lisztszerű bevonat képződik, ami leromláshoz, gyengüléshez vezethet, ha nem védekezünk ellene.

A legegyszerűbb védekezés a megelőzés. A lehullott fertőzött leveleket eltávolítjuk és megsemmisítjük valamint a gombaölőszeres kezelést se felejtsük el. Ez nem csak preventíven, hanem a már kialakult fertőzés esetén is hatékonyan alkalmazható. Előfordulhatnak még kabócák, ellenük hatásos az inszekticides, azaz rovarölőszeres permetezés.

 

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.