A meggy felhasználása és gyógyhatásai

Megyeri Szabolcs 2015-12-17 13:00:00

Imádom a meggyet és kivétel nélkül mindent, ami belőle készül. Sokáig szüretelhető, így szerencsére mindig van időm kifundálni, hogyan is használjam fel a bőséges termést. Befőzve is hosszú időn keresztül eltartható, de magozás után lefagyasztva még télen is könnyen összedobható belőle nagy kedvencem, a gyümölcsleves, illetve húsokhoz pompásan passzoló szószok és öntetekAszalással is tartósítható télire, számos recepthez, ínycsiklandó desszerthez is felhasználható.

A fanyarkás ízű gyümölcs vitaminokban gazdag, gyógyhatása régóta ismeretes. Fontos jellemzője, hogy kisebb fa is nevelhető belőle, így nem okoz gondot a felső ágakon termő gyümölcsök szüretelése sem. Igénytelen növény, szinte bármely talajon megél, jól viseli a téli hidegeket is. Nem túl vízigényes, de a rendszeres öntözést meghálálja.

Ültetéskor bátran ajánlom a Dolce Vital általános földkeverék használatát, mely facsemeténk számára biztosítja a megfelelő szerves- és ásványi anyag utánpótlást.
  

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.