A málna igényei

Megyeri Szabolcs 2015-06-11 16:05:36

A málna fénykedvelő növény, a vegetatív fejlődés folyamán nem szereti a túlzott napsütést és hőséget, hanem inkább hűvösebb klímát kíván. Termésérés szempontjából viszont a meleg, napos vidékek a legmegfelelőbbek számára. A nagy meleg a málna fejlődését kedvezőtlen irányba tereli, érés alatt csapadékhiánnyal együtt a gyümölcs perzselődéséhez vezethet.

Fontos, hogy szélvédett helyet válasszunk, különben nyáron a sarjhajtások eltörhetnek, télen pedig a hótakaró elfúvásával okozhat fagykárokat.

Vízigénye nagy, különösen májustól júliusig, a sarjhajtások fejlődésekor és a terméséréskor. Ilyenkor mindenképp biztosítsuk számára a rendszeres és bőséges vízmennyiséget, a pangó vizet azonban kerüljük.

A talajjal szemben a málna nem mondható túl igényesnek, sekélyen elhelyezkedő gyökérzete jól raktározza a talajban lévő anyagokat, ezért kifejezetten fontos, hogy mélyrétegű, jó vízgazdálkodású, laza, savanyú termőtalajt biztosítsunk számára, ezért ajánlom elsősorban a Florasca A típusú BIO virágföldet.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.