Termékek Menü
0

A málna igényei

Megyeri Szabolcs
2015-06-11 16:05:36

A málna fénykedvelő növény, a vegetatív fejlődés folyamán nem szereti a túlzott napsütést és hőséget, hanem inkább hűvösebb klímát kíván. Termésérés szempontjából viszont a meleg, napos vidékek a legmegfelelőbbek számára. A nagy meleg a málna fejlődését kedvezőtlen irányba tereli, érés alatt csapadékhiánnyal együtt a gyümölcs perzselődéséhez vezethet.

Fontos, hogy szélvédett helyet válasszunk, különben nyáron a sarjhajtások eltörhetnek, télen pedig a hótakaró elfúvásával okozhat fagykárokat.

Vízigénye nagy, különösen májustól júliusig, a sarjhajtások fejlődésekor és a terméséréskor. Ilyenkor mindenképp biztosítsuk számára a rendszeres és bőséges vízmennyiséget, a pangó vizet azonban kerüljük.

A talajjal szemben a málna nem mondható túl igényesnek, sekélyen elhelyezkedő gyökérzete jól raktározza a talajban lévő anyagokat, ezért kifejezetten fontos, hogy mélyrétegű, jó vízgazdálkodású, laza, savanyú termőtalajt biztosítsunk számára, ezért ajánlom elsősorban a Florasca A típusú BIO virágföldet.

 

málna vásárlás a Megyeri kertészetben

Tartalomhoz tartozó címkék: málna vásárlás málna palánta