A majoranna tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2015-03-11 15:28:07

Mivel a majoránna a mediterrán térségből származik, ezért melegigényes és fényigényes növény. Legjobban a tűző napon fejlődik, de félárnyékban is kiegyenlített a növekedése. Kifejezetten igényes fűszernövény, érzékeny a hidegre. Alacsony hőmérsékleten alacsony termés- és virághozam és kevés illóolaj-tartalom várható, ezért mindig biztosítsuk számára az optimális, 20-25 °C körüli hőmérsékletet. Vízigénye viszonylag nagy, ez azonban nem csak a fejlődés kezdeti szakaszában, hanem a növény egész élete során jellemző. A majoránna gyökerei sekélyen helyezkednek el, ezért ha nem kap elegendő mennyiségű vizet, hamar tönkremehet.

A kerti majoránna a talajhoz közel sűrűn elágazik. Ha megfelelő körülmények között gondozzuk, és minden igényét teljesítettük az ültetés során, akkor lilás virágait a nyár közepétől élvezhetjük. Ahhoz, hogy sokáig legyen a fűszerkertünkben a majoránna érdemes az ültetés során tápanyagban dús földkeverékbe elültetni.

Minden kertbarátnak jó szívvel ajánlom a kerti majoránna ültetését, hiszen rengeteg módon fel lehet használni. Legyen szó akár egy baráti vadhús főzéséről, vagy egy kellemes, gyógyhatású tea készítéséről, mindkét esetben remekül hasznosítható. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.