A Leyland ciprus tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2014-10-20 11:09:14

A Leyland ciprus ültetése elsősorban azért jó ötlet, mert ez a cserjeféle roppant ellenálló és strapabíró növény, így szinte bármilyen körülmények között magas díszítőértékű, praktikus növénye lehet a kertnek. A Leyland ciprus szárazságtűrő növény, átvészeli a hosszabb aszályos időszakokat is, azonban az első két évben rendszeres öntözésre szorul. A Leyland ciprus fagyállósága kiváló, a kemény téli hidegeket is túléli, néha egyes hajtásai elfagyhatnak, azonban ez nem okoz kárt a növényben, a sérült részek tavaszi metszése után a Leyland ciprus újra szép hajtásokat fog hozni. A Leyland ciprus magassága várhatóan legfeljebb 15 méter, ami metszéssel természetesen szabályozható.

A Leyland ciprus növekedési üteme gyors, ez a cserjeféle évente akár 70-100 centiméteres hajtásokat is hozhat, ezért telepítésével rövid idő alatt tömött, magas, dús lombozató sövényt nyerhetünk. A Leyland ciprus betegségei kisszámúak, ellenálló növényfajtáról van szó, permetezni csak ritka esetekben szükséges. A Leyland ciprus gombás megbetegedései okozhat néha gondot, ezt a hajtások barnulása, száradása, és gyantafolyás jelezheti. A Leyland ciprus gombás betegségeit elsősorban megelőzni lehet, a rendszeres öntözés és a tápanyagdús közeg megerősitik a növényt, a tünetek jelentkezésekor pedig a sérült részek lemetszése jó megoldás.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.