A Leyland ciprus gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-10-20 11:04:54

A Leyland ciprus méltán az egyik legkedveltebb sövénynek való cserje, hiszen megjelenése átlagon felüli, magassága tekintélyes, ágrendszere pedig sűrű és tömött. A Leyland ciprus gondozási igénye kifejezetten alacsony, talán ez is az oka közkedveltségének. A Leyland ciprus vízigénye alacsony, jól átvészeli a száraz, aszályos időszakokat is, de fontos tödni, hogy a Leyland ciprus öntözése az első 2 évben rendszeres kell, hogy legyen, ugyanis a jó szárazságtűrő képesség csak a felnőtt példányok esetében alakul ki.

A Leyland ciprus ültetése során ne feledjük az alapos indító beöntözést, és az első hónapokban gondosan locsoljuk növényünket, majd az első két évben ne hagyjuk, hogy huzamosabban nedvesség nélkül maradjon. A Leyland ciprus talajigénye alacsony, szinte bármilyen átlagos kerti földbe ültethető, de a legszebben a gazdag, humuszos talajokban fejlődik. A Leyland ciprus fényigénye közepes, kedveli a napos, meleg fekvésű területeket, de félárnyékban is megél. A Leyland ciprus tápanyagigénye átlagos, a szép, folyamatos fejlődéshez évi rendszerességű tápanyag utánpótlást igényel. A Leyland ciprus metszése évente 2-3 alkalommal esedékes, a gyors növekedésű Leyland ciprus formázó, alakító nyírását nem szabad elmulasztani.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.