Termékek Menü
0

A levendula felhasználása

Megyeri Szabolcs 2014-05-22 14:54:15

Azok számára, akik szeretik a dolgokat bekategorizálni, csak így tudnám jellemezni a levendulát: fűszernövény, gyógynövény, dísznövény. Ez a három szó rengeteg lehetőséget rejt magában. A gasztrománok számára egy olyan alapanyag, mellyel szinte bármilyen hagyományos sütemény, keksz, fagylalt vagy más nyalánkság pillanatok alatt páratlan konyhai mesterművé változtatható.

 

A természetes gyógymódok híveinek fertőtlenítő, nyugtató, görcsoldó tulajdonságai miatt ültetik a levendulát. Készíthető belőle tea, szappan, illóolaj, de virágát megszárítva, vászonzacskóba varrva illatosító párnácskát alkothatunk, ami segíti a nyugodt alvást. Díszítőértékkel is rendelkezik, a nagyra nőtt, dús levendulabokrok minden kertbe mediterrán hangulatot varázsolnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese levendula
blog comments powered by Disqus