A Kúszó fűzlevelű madárbirs ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 13:51:19

Leginkább a kert olyan részébe ajánlott ültetni a Kúszó fűzlevelű madárbirset, amely az egész évben fényárban úszik. Az ilyen területen hozza a legtöbb mennyiségű termést, ami a madarak téli elesége lesz. Természetesen nem probléma, ha nincsen teljesen napos területe a kertjében, mert félárnyékban is jól érzi magát. Remek választás kis területű kertekbe is, mivel lassú növekedésű és 40-60 cm-nél nem is fog magasabbra nőni. Nagyobb kertekben ajánlott olyan ágyásokba ültetni, ahova színes vesszejű somok lettek ültetve, így szép összhatást lehet elérni a télen zöldellő levelekkel és a piros vesszejű sommal.

Ajánlott kétszer olyan mély és kétszer olyan széles területet kiásni a cserje számára, mint amekkora konténerben megkapta kertészetemtől. Beültetés előtt a földet forgassa át, hogy minél porhanyósabb talajba tudja beültetni a cserjét. Az ültetőgödröt ajánlott Mabako szerves istállótrágyával feltölteni, ami ellátja a cserjét az egész vegetációs idő alatt megfelelő mennyiségű tápanyaggal. Tápanyag utánpótlásra nincsen szüksége a Kúszó fűzlevelű madárbirsnek, illetve a szárazságot is jól tűri, azonban a heti egyszeri öntözés minden növénynek kijár. Miután végleges helyére került a cserje és rá lett kupacolva a föld is, az alapos öntözés következik, amivel a gyökérképződést lehet elősegíteni.

Kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a kiválasztott Kúszó fűzlevelű madárbirset, aminek az az előnye, hogy az első fagyokig, bármikor ültethető a cserje. A késő őszi ültetések esetén, arra kell ügyelni, hogy a beültetett cserje törzsét 30-40 cm-es magasságig fedje be lombbal vagy szalmával. Erre az óvintézkedésre azért van szüksége, hogy a leggyakoribb téli problémát kivédje, ami nem más, mint a növény kifagyása. Ez akkor következik be, ha a talaj felső rétege, ahol a cserje gyökere is elterül, átfagy.

Minden kertbarátnak jó szívvel ajánlom a Kúszó fűzlevelű madárbirset, legyen kezdő, vagy gyakorlott, rendelkezzen kicsi vagy nagy kerttel. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.