Termékek Menü
0

A kis meténg (Vinca minor ’Marie’)

Megyeri Szabolcs

Gyakran előfordul a kertekben, hogy egyes területek nem állnak aktív művelés alatt, például a birtok félreeső, ritkán látogatott része, a ház és a kerítés közötti holttérben lévő sáv, vagy éppen maga az utcafronti parlagi földsáv kiált valamilyen növény után. Ezekre a helyekre általában alacsony gondozási igényű, egész évben díszlő, alacsony termetű növényeket keresnek a hobbikertészek.

A kis meténg tökéletesen alkalmas a vázolt célra, ugyanis ez az évelő növény szép zöld leveleivel, és tavasszal nyíló kékes árnyalatú virágaival vitán felül dekoratív, termete alacsony, ápolási feladatokat pedig alig ad a gazdájának. A kis meténg ültetése egész évre megoldja a parlagi területek problémáját, még a téli hónapokban is kitűnik a szürkeségből élénkzöld, jellegzetes alakú leveleivel.

A kis meténg gondozása ténylegesen alig jelent feladatot, növényvédelmi munkákat nem kíván, a talajra nem érzékeny, napon, és árnyékban is megél, csupán a kis meténg metszése lehet teendő, amennyiben terjedését korlátozni szeretnénk. Jó szívvel ajánlom ezt a csupa kedvező tulajdonsággal rendelkező évelő növényt azoknak, akik egy díszes, a pázsitot is pótolni képes, igénytelen talajtakaró növényt keresnek a kertbe, utcafrontba, vagy bármilyen csupasz talajfelületre!