A kis meténg (Vinca minor ’Marie’)

Megyeri Szabolcs

Gyakran előfordul a kertekben, hogy egyes területek nem állnak aktív művelés alatt, például a birtok félreeső, ritkán látogatott része, a ház és a kerítés közötti holttérben lévő sáv, vagy éppen maga az utcafronti parlagi földsáv kiált valamilyen növény után. Ezekre a helyekre általában alacsony gondozási igényű, egész évben díszlő, alacsony termetű növényeket keresnek a hobbikertészek.

A kis meténg tökéletesen alkalmas a vázolt célra, ugyanis ez az évelő növény szép zöld leveleivel, és tavasszal nyíló kékes árnyalatú virágaival vitán felül dekoratív, termete alacsony, ápolási feladatokat pedig alig ad a gazdájának. A kis meténg ültetése egész évre megoldja a parlagi területek problémáját, még a téli hónapokban is kitűnik a szürkeségből élénkzöld, jellegzetes alakú leveleivel.

A kis meténg gondozása ténylegesen alig jelent feladatot, növényvédelmi munkákat nem kíván, a talajra nem érzékeny, napon, és árnyékban is megél, csupán a kis meténg metszése lehet teendő, amennyiben terjedését korlátozni szeretnénk. Jó szívvel ajánlom ezt a csupa kedvező tulajdonsággal rendelkező évelő növényt azoknak, akik egy díszes, a pázsitot is pótolni képes, igénytelen talajtakaró növényt keresnek a kertbe, utcafrontba, vagy bármilyen csupasz talajfelületre!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.