A kis meténg tulajdonságai

Megyeri Szabolcs

A kis meténg (Latin neve: Vinca minor ’Marie’) ültetése elsősorban akkor javallott, ha egy üde megjelenésű, dekoratív virágokat hozó talajtakaró növény telepítése a cél, mely képes elfedni a parlagi, kihasználatlan földterületek, kertrészek egyhangúságát, csúfságát. A kis meténg talajigénye alacsony, tulajdonképpen az átlagos kerti föld megfelelő a számára, a szélsőséges talajtípusok kivételével bárhol megél. A kis meténg fényigénye széles skálán mozog, kedveli a napsütötte fekvést is, de árnyékban is életképes, ezért lombos fák alá, vagy kerítés, fal takarásában lévő területre is bátran ültethető.

A kis meténg vízigénye alacsony, a kifejlett növény ritkán szorul öntözésre, csupán a tartósan aszályos hetekben szükséges a nedvesség pótlása. A kis meténg gyökérzete különleges, ugyanis a talajon szétterjedő indái legyökereznek, így nagy felületen képes egységes, pázsitszerű takarót alkotni ez az évelő. A kis meténg terjedése erőteljes lehet, amennyiben nem tartjuk kordában, könnyen átveheti az uralmat a kertben, kivadulhat. Ezért a kis meténg metszése indokolt abban az esetben, ha terjeszkedését szeretnénk megállítani, irányítani. A kis meténg ültetése rézsűkre is ajánlott, a lejtős területeken, ahol más dísznövények nehezen boldogulnak, ott a kis meténg egységes, díszes felületet képez.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.