A kis meténg gondozása

Megyeri Szabolcs

A kis meténg (latin neve: Vinca minor ’Marie’) gondozási igénye híresen alacsony, azonban ez nem jelenti azt, hogy ez az évelő ne kívánna olykor ápolást. A kismeténg ültetési ideje majdnem az egész évre kiterjed, csupán a hideg téli hónapokban nem ajánlott telepíteni. A kis meténg fényigénye rugalmas, ezért telepíthetjük árnyéki, lombok alatti, fal takarásában álló helyre is, de a napfényt is kedveli, így tulajdonképpen a kert bármely szegletébe ültethetjük. A kis meténg rendelése után a növényt a szokott módon ültessük, majd alaposan öntözzük be, de a locsolásokat később ritkítsuk, majd csak aszályos, száraz hetekben ismételjük.

A kis meténg terjedése gyors és erőteljes a kertben, indái hajlamosak legyökerezni, így a kis meténg vásárlása és telepítése után hamarosan összefüggő, pázsitszerű növénytakaró lehet a jutalmunk. A kis meténg metszése akkor indokolt, ha terjedését szabályozni szeretnénk, azonban a metszés körültekintően végezzük el! A kis meténg metszése során a fő ágakat nyessük vissza, de mindig az elágazások fölött. Minél több elágazás marad meg, annál dúsabb lesz a növény lombozata. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.