A kikeleti bangita ültetése 3 egyszerű lépésben

Megyeri Szabolcs 2015-01-13 14:17:28

A legtöbb kertbarát azért ülteti kertjébe a Kikeleti bangitát, mert télen, a szürkés napokon is szeretne vidámságot a kertjébe. Kellemesebb, langyosabb téli idő esetén, akár már február környékén láthatóak feltűnő, illatos fehéres-rózsaszínes virágai. Mivel a hűvös napokon nem mindenkinek van kedve kimenni a kertbe, ezért célszerű olyan kertrészbe ültetni a cserjét, amit még a lakásból kinézve is látunk. Napos, félárnyékos helyen érzi jól magát, az üde, tápdús talajban fejlődik a legjobban.

Talaj előkészítés:

Mikor megtalálta a megfelelő helyet a dísznövénynek, ahol a későbbiekben sem lesz útban, akkor annak a területnek a földjét ajánlott átforgatni ásóval, hogy minél porhanyósabb talajba lehessen beültetni a cserjét.

Az ültetés:

Az ültető gödör elkészítésénél vegyük figyelembe azt az alapszabályt, hogy általában minden növénynek kétszer olyan széles és mély gödörre van szüksége, mint amekkora konténerben megkapta. Mivel tápanyagban dús talajban fejlődik a leginkább, ezért érdemes az ültető gödröt Mabako szerves istállótrágyával feltölteni, így biztos lehet abban, hogy az egész vegetációs idő alatt elegendő mennyiségű tápelemet kap a cserje. Miután elhelyezte a cserjét a gödörben, már csak egy alapos öntözés szükséges. Ezzel a gyökerek terjedését lehet elősegíteni.

Téli felkészítés:

Ha a téli hónapokhoz közeli időt választja az ültetéshez, akkor ajánlott felkészíteni az újonnan ültetett cserjét a hidegebb napokra. Ekkor felaprított lombbal, szalmával vagy talajtakaró hánccsal érdemes betakarni a cserje körüli részt 30-40 cm-es magasságig. Ezzel az egyszerű lépéssel meg lehet előzni a téli talajátfagyás okozta gyengülést.

Ha az első, és mondhatni a legfontosabb feladatot egy növény életében helyesen végezzük el, akkor biztosak lehetünk abban, hogy mindig jó érzéssel nézünk a kerti barátunkra.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.