Termékek Menü
0

A Kerti madárbirs ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-01-05 13:02:02

Minden kertben, egy növény élete az ültetéssel kezdődik. Fontos megfelelő hangsúlyt fektetni erre a folyamatra, hiszen csak az alaposan átgondolt helyen fogja magát jól érezni a kiválasztott cserje. Remek hely lehet a Kerti madárbirsnek az előkert, vagy egy olyan kerti terület, melynek földjét egyszerűen csak el szeretnénk takarni.

A madárbirs maximum 80 cm-esre fog megnőni, ezért biztosan hamar megtalálja a neki leginkább megfelelő részt a kertben. Azt azonban nem árt tudni, hogy napos helyen ősszel vöröses-narancssárgás színűre változnak a levelei, de félárnyékos helyen is jól érzi magát, azonban ilyen helyen nem fog annyi termést hozni. Amikor megtalálta a megfelelő helyet a cserje számára, akkor ajánlott kétszer akkora mély és széles gödröt kiásni neki, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapja.

Talajösszetételre nem igényes, azonban fontos neki, hogy jó vízáteresztő képességgel bírjon a föld. Emiatt ajánlott Dolce Vital földkeverékkel feltölteni az ültetőgödröt, mely nem csak a folyamatos tápanyagellátást biztosítja, hanem kiváló vízfelvevő- és vízmegtartó képessége miatt nem hagyja kiszáradni a talajt. Napos helyre ültetve, illetve a fiatal cserjéket ajánlott rendszeresen, hetente alaposan megöntözni. Mindenesetben egy új növény ültetése után egy nagy vízmennyiségű megöntözés szükséges, hogy a felbolygatott gyökerek kényelmesen el tudjanak kezdeni növekedni, terjedni a talajban.

Mivel kertészeti árudámtól konténeres kiszerelésben kapja meg a Kerti madárbirset, ezért egészen az első fagyokig, az év bármely szakában ültetheti. Téli, de még nem fagyos ültetési idő estén, ajánlott lombbal vagy szalmával betakarni a cserje törzsét 30-40 cm-es magasságig, hogy megóvjuk a téli kifagyástól.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje