A kék hamisciprus tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2014-10-27 12:59:19

A kék hamisciprus az egyik legkedveltebb sövénynek való növény, ami nem meglepő, hiszen ez az örökzöld cserjeféle egész évben dekorálja a kertet, sorba ültetve tömött, díszes növénykerítés nevelhető belőle, egyedi kékes-ezüstös árnyalata pedig feldobja a kert színvilágát. A kék hamisciprus tulajdonságai sok tekintetben közel ideálisak, így nevelése nem nagy kihívás, gondozása pedig egyszerűen megoldható, akár kezdő kertészkedők számára is. Talajigénye egyszerű, az átlagos kerti földben megél, ám igazi szép kék árnyalatot enyhén savanyú földben vesz fel. A közeg savanyítását a legegyszerűbben előre elkészített, a célnak megfelelő földkeverék hozzáadásával érhetjük el.

A kék hamisciprus magassága 6-9 méter, így kiválóan takaró, a port és az utcai hangokat elnyelő sövény nevelhető belőle. A kék hamisciprus növekedési üteme a közepesnél erősebb, vagyis fejlődése gyors, így az ültetést követő években hamar méretes sövénnyé cseperedik. Vízigénye közepes, intenzív locsolást csak hosszabban tartó, aszályos időszakokban kíván. Fényigénye átlagos, a napos, fényes területeket kedveli elsősorban, így a kert napsütötte, világos részeit szemeljük ki a számára. A kék hamisciprus betegségei kisszámúak, növényvédelmi feladatokkal alig kell számolnunk. 

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.