A kék hamisciprus gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-10-27 13:06:14

A kék hamisciprus egy elsőrangú sövénynek való növény, mely különleges megjelenésével, egyedi kékes-ezüstös színárnyalatával üde dekorációja lesz a kertnek. Gondozási igénye nem magas, csupán a rendszeres öntözést, és az időnkénti alakító, formázó metszést kívánja meg. Szakszerű ültetése az első lépés az egészséges növény gondozásának útján. Talajigénye átlagos, de meghálálja az enyén savanyú talajt, melyben csodás kékes árnyalatú lombozatot hoz majd.

A kék hamisciprus vízigénye közepes, az ültetés után gondoskodjunk az alapos, bőséges beöntözésről, a cseperedő növényt az első két évben rendszeresen öntözzük, főképpen hosszabb, aszályos nyári hetekben, később a locsolások ritkíthatóak. A kék hamisciprus metszése nem bonyolult, jellemzően évente két időszakban kell elvégezni a hamisciprus nyírását. Metszése szeptember és december között időszerű, mikor is a kívánt formát kialakíthatjuk a sövényként ültetett növényből. Tápanyag igénye közepes, évente egy alkalommal pótoljuk a tápanyagokat, például marhatrágya, vagy komposzt kihelyezésével.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.