A kék hamisciprus

Megyeri Szabolcs 2014-10-27 12:31:55

A ciprusfélék általában véve népszerű örökzöld növények, melyeket elsősorban sövényként szokás ültetni, ám díszes szoliternövényként is megállják a helyüket. A különböző ciprusfélék közül kiemelkedik extra külalakjával, szokatlan, szép színével a kék hamisciprus, mely nevének megfelelően ezüstös árnyalatú, kékes színezetű lombozatával intenzíven dekorálja a kertet. A kék hamisciprus magassága 6-9 méter, karcsú alakja, kúpos formája, tömött lombozata kiváló sövény növénnyé avatja ezt a csodás örökzöldet.

A kék hamisciprus felhasználási köre széles, kerítés mellett hatékony védősövény válhat belőle, mely  a megfelelő sűrűséggel ültetve hatékonyan felfogja a zajokat és a port. Ültetése a kert belső részeire is jó ötlet, itt térelválasztó funkciót tölthet be, például tagolhatja az eltérő funkciójú területeket, vagy a szomszédos telkek határain alkothat választóvonalat. szoliternövényként is telepíthető, érdekes, a tekintetet vonzó színe miatt önmagában is izgalmas látványt nyújt, de több példány mértani alakzatba ültetésével is kiemelkedő vizuális hatás érhető el.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.