Termékek Menü
0

A kasvirág ültetése lépésről lépésre

Megyeri Szabolcs
2015-03-10 16:09:19

Előkészületek: A kasvirág a tápdús, laza szerkezetű, humuszos talajokban érzi magát a legjobban. Ezért az előkészületekkor fontos, hogy ásó segítségével a földet pár mozdulattal fellazítsuk és átforgassuk. Fontos megjegyezni, hogy az ültető gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora konténerben megvásárolta kertészetemtől a kasvirágot, ami azért fontos, mert ezzel elősegítjük a gyökerek megfelelő fejlődését.

Ültető hely kiválasztása: Szereti a napos, szélvédett és meleg fekvésű helyeket, évelőágyak hátterébe szoliterként vagy kisebb csoportokba ültetve is remekül mutat. Ha csoportokba ültetjük, hagyjunk nekik elég helyet, a tőtávolság legyen 30-35 cm. Virágzási ideje hosszú, ezért nyári ágyások gyakori lakójaként érdemes neki helyet adni.

Ültetés menete: Az ültetés helyének megválasztása után máris hozzáláthatunk az ültetéshez! Az ültetési időt októberre vagy márciusra tegyük, mindenképp a fagyok beállta előtt vagy elmúltával. Ha beletettük a növényt az ültető gödörbe, halmozzunk rá tápanyagban dús talajt. Ahhoz, hogy biztosítsuk a megfelelő tápanyagellátást, talajszerkezetet és vízgazdálkodást, használjunk Dolce Vital általános virágföldkeveréket és alaposan öntözzük meg. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kasvirág