A kasvirág tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2015-03-10 16:23:32

A kasvirág ’Prairie Splendour’ fajtája kompakt, sűrű növekedésű. A felfele törekvő virágszárak végén, június környékén láthatjuk a lilás virágfejek bontakozását. Előnyei közé tartozik, hogy nem csak kertünk dísznövénye lehet, hanem bent a lakásban, vágott virágként is élvezhetjük érdekes virágait.

A kasvirág napos, szélvédett és meleg fekvésű helyeken nő a legszebben. Évelőágyak hátterébe szoliterként vagy kisebb csoportokba ültetve is remekül mutat. A zöld levélzetből kiemelkedő rózsaszín virágfejek gyümölcsös illatot árasztva csalogatják a méheket és a pillangókat, akik aztán a beporzásban segédkeznek. Sziklakertek díszítésére vagy szegélynövényként a rózsaszín egyéb árnyalataiban tündöklő, sárga vagy narancssárga színű kasvirág fajokkal vagy egyéb, élénk színű évelővel társítva üde, kontrasztos színfoltok alakíthatók ki. Ezt a kontrasztot még jobban hangsúlyozhatjuk, ha fehér színű dekorkövekkel díszítjük növényünk környezetét. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese kasvirág
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.