Termékek Menü
0

A kasvirág gyógyító hatásai

Megyeri Szabolcs
2015-03-10 15:54:48

A kasvirág nem csak díszítőértéke miatt, de gyógyító erejének köszönhetően is kifejezetten keresett növény. Régebben többnyire az indiánok használták fertőző betegségek gyógyítására.

Fő hatóanyagai: poliszacharidok, flavonoidok, kávésav-származékok, monoterpének

Gyógyászati célokra a növény virágos hajtását és gyöktörzsét gyűjtik, a legtöbb hatóanyagot viszont a gyöktörzs tartalmazza. Élettani hatásai közé tartozik az immunrendszer erősítése, véd a baktériumos vagy vírusos megbetegedések ellen. Használják sérülések, gyulladások és fertőzések kezelésére is. Alkalmazzák megfázás esetén, felső légúti megbetegedések kezelésében, torokfájásra és mandulagyulladásra.

Felhasználása igen sokrétű. Azon kívül, hogy kertünket ékesíti, vágott virágként is sokáig elél vázába téve. A hajtásából elkészített tea vagy a belőle kinyert tinktúra növeli az immunrendszer ellenálló képességét, náthával és influenzával szemben pedig erősíti a szervezetet. Készítenek még belőle szirupot, amelyet gyerekeknek már 2 éves koruktól is adhatunk. A belőle készült kenőcsöt bőrbetegségekre, fekélyre használják.

Tartalomhoz tartozó címkék: kasvirág