A kasvirág gyógyító hatásai

Megyeri Szabolcs 2015-03-10 15:54:48

A kasvirág nem csak díszítőértéke miatt, de gyógyító erejének köszönhetően is kifejezetten keresett növény. Régebben többnyire az indiánok használták fertőző betegségek gyógyítására.

Fő hatóanyagai: poliszacharidok, flavonoidok, kávésav-származékok, monoterpének

Gyógyászati célokra a növény virágos hajtását és gyöktörzsét gyűjtik, a legtöbb hatóanyagot viszont a gyöktörzs tartalmazza. Élettani hatásai közé tartozik az immunrendszer erősítése, véd a baktériumos vagy vírusos megbetegedések ellen. Használják sérülések, gyulladások és fertőzések kezelésére is. Alkalmazzák megfázás esetén, felső légúti megbetegedések kezelésében, torokfájásra és mandulagyulladásra.

Felhasználása igen sokrétű. Azon kívül, hogy kertünket ékesíti, vágott virágként is sokáig elél vázába téve. A hajtásából elkészített tea vagy a belőle kinyert tinktúra növeli az immunrendszer ellenálló képességét, náthával és influenzával szemben pedig erősíti a szervezetet. Készítenek még belőle szirupot, amelyet gyerekeknek már 2 éves koruktól is adhatunk. A belőle készült kenőcsöt bőrbetegségekre, fekélyre használják.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese kasvirág
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.