Termékek Menü
0

A ’Judy’ trombitafolyondár ültetése pár gondolatban

Megyeri Szabolcs
2015-01-19 13:05:59

Minden növény életében az ültetés az egyik legfontosabb teendő, amire figyelni kell. Ezzel jelentősen befolyásolható az, hogy mennyi sárga színű virág lesz a hajtás végeken. Csupán négy dologra kell odafigyelni:

1. Alapos megfontolás: A sárgás-narancsos virágú trombitafolyondár akár 10-12 méter magasra is képes felmászni, ha napos helyre lett ültetve. Ha állvány lábához vagy kerítéshez ültetjük, akkor könnyedén be tudja nőni.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: Ha megtaláltuk azt a napos kerti területet, ahol szívesen látnánk a későbbiekben a trombitafolyondárt, akkor célszerű átforgatni a terület talaját, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen beültetni. Ahhoz, hogy a gyökereknek kellő helyet biztosítsunk javasolt, kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni.

3. Ültetés mente: Mivel a sárgás-narancssárgás virágú trombitafolyondár a tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajokat kedveli, ezért célszerű az ültetés során az ültető gödröt Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni. A kapaszkodó cserje elhelyezése után már csak egy alapos megöntözés szükséges, amit hetente egyszer érdemes is megismételni. Forró, száraz nyári napokon javasolt még egy öntözési napot beiktatni.

4. Téli felkészülés: A konténeres kiszerelésű növényeket a kiszállítás után bármikor elkezdheti elültetni a kertjében. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne ültessünk a téli fagyos időszakban. Amennyiben Ön egy kora téli napot választ arra, hogy elkezdje ezt a folyamatot, érdemes felkészíteni a kapaszkodó növényt a későbbi hidegebb napokra. Ilyen napokon javasolt felaprított lombbal, szalmával vagy talajtakaró hánccsal befedni a növény alját 30-40 cm-es magasságig. Ezzel kis odafigyeléssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

A fenti négy lépés gyorsan elvégezhető, viszont minden odafigyelést megér, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy megannyi sárgás-narancsos virágot pillanthatunk meg egy nyári reggelen.