A Jonagold almafa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2014-11-03 13:52:37

A Jonagold alma vásárlása véleményem szerint akkor jó ötlet, ha kertünkbe egy mutatós, bő termést hozó, ízletes gyümölcsökkel rendelkező almafa fajtát szeretnénk telepíteni.  A Jonagold almafa vásárlása tulajdonképpen minden gyümölcsrajongónak melegen ajánlott, de főképpen azoknak, akik kimondottan kedvelik a szép formájú, egészséges színű, és kiváló ízvilágú almát.

A Jonagold alma tulajdonságai kifejezetten kedvezőek a kiskerti neveléshez, ugyanis ez az almafa fajta a talajra kevésbé igényes, betegségei nem nagyszámúak, ráadásul a Jonagold almafa fagytűrő képessége is jó. A Jonagold alma talajigénye közepes, az átlagos kerti föld jellemzően megfelelő számára, de az ültetés során érdemes komposzttal, trágyával dúsítani a talajt, majd a későbbiekben évente egy alkalommal megismételni az almafa tápanyag utánpótlását. A Jonagold almafa növekedési üteme az első időszakban gyors, majd a termőre fordulás környékén lelassul. A Jonagold alma vízigénye átlagos, csupán az ültetést követő időszakban szorul intenzív locsolásra. A Jonagold almafa betegségei kisszámúak, elsősorban a lisztharmatra érzékeny. A Jonagold alma permetezése évente több alkalommal ajánlott.

A Jonagold alma téli lemosó permetezése az év első-második hónapjában aktuális, tavasztól a nyár közepéig a növényvédőszeres permetezések időszaka érkezik el, az ősz utolsó harmadában pedig a téli lemosó permetezés időszerű. A Jonagold almafa metszése az első három évben koronaalakító metszés, a későbbiekben pedig a tavasz első heteiben szükséges elvégezni a fenntartó metszést. A Jonagold alma érési ideje az ősz első fele, a Jonagold alma pedig kiváló eltarthatósággal rendelkezik, a körülményektől függően 4-6 hónapig fogyaszthatóak maradnak az almák.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.