A Jonagold almafa téli védelme

Megyeri Szabolcs 2014-11-03 13:49:21

A Jonagold almafa egy kiemelten népszerű almafajta, természetesen nem véletlenül. A Jonagold alma gyümölcse csodásan mutat, de még kiválóbb az íze, tartása, gondozása pedig egyszerű. A Jonagold alma ápolási teendői közül kiemelten fontos az almafa téli védelme. Fontos tudni, hogy a szabadgyökerű Jonagold almafa ültetése évente két időintervallumban lehetséges, először a tavasz első felében, később pedig ősszel, októberben-novemberben. A Jonagold alma téli védelme elsősorban őszi almafa ültetése esetén fontos, hiszen a tavasszal telepített fák télre már megerősödnek, persze ezek esetében is jó ötlet a fagyvédelem.

Az ősszel elültetett Jonagold almafa csemetét már a telepítés során elkezdhetjük a tél ártalmaitól megóvni, mégpedig kupacolással. A Jonagold almafa fagyvédelme úgy a legegyszerűbb, ha a törzs köré földet halmozzunk, nagyjából 30-40 centiméter magasságban. Ezt a földkupacot a tartós mínuszok elmúltával elbonthatjuk majd. A fiatal almafa téli védelmét segítheti még a törzs köré tekert nádszövet, ami megakadályozza, hogy az almafa törzsén fagyrepedések alakuljanak ki. Ha a Jonagold almafa csemetét még a melegebb októberi napokban ültetjük, ráérünk később a fagyvédelemmel foglalkozni, a késő őszi telepítésű almafáknál azonban ajánlott az ültetéssel egy időben az almafa fagyvédelmét is megoldani,

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.