A Japán vérborbolya Atropurpurea fajtájának felhasználási lehetőségei

Megyeri Szabolcs 2014-12-13 23:25:38

A Japán vérborbolya remek választás kertjében, hogy ha szeretné a madarakat odacsalogatni. A madarak egyik téli elesége a borbolya-félék piros, ovális termése. Ezt azonban Ön és családja is megkóstolhatja, lehet szörpök, mustok, zselék alapanyaga. Lekvárokba leginkább a megszilárdulás elősegítése miatt szokták felhasználni. Termése cukrot tartalmaz, de ami talán még fontosabb, hogy magas a C-vitamin mennyisége is, tehát nyersen is elfogyasztható, azonban kissé savanyú ízre kell számítani. Fogyasztása semmilyen veszélyt nem rejt, egészséges természetes gyógynövény, melyet leginkább gyomorpanaszok és étvágytalanság leküzdésére szoktak használni.

Amennyiben nem csak hasznos, hanem mutatós cserjét is szeretnénk belőle faragni, melyet szó szerint is érthetünk, akkor az évi három metszéssel kiváló sövény vagy válaszfal nevelhető belőle. A három lépcsőben eltávolított régi ágakból mindig új hajtások fognak nőni, mely által tömöttebb és sűrűbb lesz a bokor. Nagyon fontos, hogy a szép sárga virágok, melyekből az ősz során a hasznos piros termések fognak kialakulni, az előző évben megjelent hajtásokon fognak nevelkedni, tehát még véletlenül se bolygassuk őket, mindig az öreg ágakra koncentráljunk. Ajánlott jó minőségű metszőollót használni, mivel csak így lesz tiszta, sima metszlap a végeredmény.

Legyünk óvatosak a borbolya közelében, akár metszéséről vagy termésének gyűjtéséről van szó, hiszen barnás ágain hosszú tüskéket növeszt.  

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.