A hamvas törpemargitvirág jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-11-10 16:53:03

A hamvas törpemargitvirág (latin neve: Anacyclus pyrethrum depressus) nevéhez hűen egy alacsony termetű évelő növény, mely sokrétűen felhasználható a kertben, akár talajtakaróként, sziklakerti növényként, vagy egyszerűen szépsége miatt ültetve. A hamvas törpemargitvirág ültetési ideje gyakorlatilag az egész évre kiterjed, csupán a fagyos téli hetekben kell várni vele egy kicsit. A hamvas törpemargitvirág élettartama az átlagosnál rövidebb, a növény mindössze pár évig életképes, azonban kiemelkedő esztétikai értéke miatt mindenképp érdemes pár tövet telepíteni belőle.

A hamvas törpemargitvirág talajigénye egyszerű, a jó vízgazdálkodású, közepesen tápanyagdús közeget kedveli, a gyengébb talajokat például komposzt kihelyezésével javíthatjuk fel. A hamvas törpemargitvirág vízigénye közepes, nem kedveli a nedves helyeket, és ugyan fagyállósága kiváló, de a nagymennyiségű téli csapadék kárt tehet benne. A hamvas törpemargitvirág fényigénye közepes, inkább napos, meleg helyre ültessük, ahol földje hamar kiszáradhat az erősebb esőzések után. A hamvas törpemargitvirág ültetése sziklakertekbe is jó ötlet, az ilyen típusú helyeken szépen megél ez a növény. A hamvas törpemargitvirág virágai május-június környékén nyílnak, különleges tulajdonságuk, hogy a szirmok este becsukódnak, reggel pedig kinyílnak, ráadásul ezzel a színük is változik, hiszen a szirmok belső oldala fehér, míg a külsejük lilás-pirosas.  

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.