Termékek Menü
0

A Rosa Gypsy Dancer futórózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-10 21:42:29

A rózsa ültetését szinte mindig hosszas válogatás előzi meg, ami nem csoda, hiszen ezernyi színváltozat és fajta kapható belőlük. A Rosa Gypsy Dancer futórózsa elsősorban nagyobb kertekbe való, ahol jól érvényesülhet páratlan megjelenésével és tekintélyes méretével. A rózsa megrendelése előtt már egy-két nappal készüljünk fel az ültetésre, mégpedig elsőként a megfelelő hely kijelölésével.

A Rosa Gypsy Dancer futórózsa fényigénye legalább napi 6-8 óra, így a kert egy meleg, napsütötte részét szemeljük ki számára. A futórózsa mindenképp támasztékot igényel, így vagy fal, kerítés mellé fél méterre, vagy oszlop, pergola mellé egy bő arasznyira ültessük. A következő az ültetőgödör kiásása, ami 60x60x60 centiméteres legyen, az alját pedig érett istállótrágyával béleljük, majd a tápanyagréteget földdel borítsuk be.

A Rosa Gypsy Dancer futórózsa tavasztól őszig bármikor ültethető, de a meleg nyári hónapokban inkább a konténeres rózsa ültetése javasolt. A megrendelt rózsát a megérkeztét követően azonnal telepítsük a helyére, mégpedig úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Mikor a művelettel végeztünk, egy bőséges beöntözéssel indítsuk el kerti rózsánk új életét, és persze a későbbiekben se feledkezzünk el a szakszerű és gondos ápolásról!