A Rosa Gypsy Dancer futórózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-10 21:42:29

A rózsa ültetését szinte mindig hosszas válogatás előzi meg, ami nem csoda, hiszen ezernyi színváltozat és fajta kapható belőlük. A Rosa Gypsy Dancer futórózsa elsősorban nagyobb kertekbe való, ahol jól érvényesülhet páratlan megjelenésével és tekintélyes méretével. A rózsa megrendelése előtt már egy-két nappal készüljünk fel az ültetésre, mégpedig elsőként a megfelelő hely kijelölésével.

A Rosa Gypsy Dancer futórózsa fényigénye legalább napi 6-8 óra, így a kert egy meleg, napsütötte részét szemeljük ki számára. A futórózsa mindenképp támasztékot igényel, így vagy fal, kerítés mellé fél méterre, vagy oszlop, pergola mellé egy bő arasznyira ültessük. A következő az ültetőgödör kiásása, ami 60x60x60 centiméteres legyen, az alját pedig érett istállótrágyával béleljük, majd a tápanyagréteget földdel borítsuk be.

A Rosa Gypsy Dancer futórózsa tavasztól őszig bármikor ültethető, de a meleg nyári hónapokban inkább a konténeres rózsa ültetése javasolt. A megrendelt rózsát a megérkeztét követően azonnal telepítsük a helyére, mégpedig úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Mikor a művelettel végeztünk, egy bőséges beöntözéssel indítsuk el kerti rózsánk új életét, és persze a későbbiekben se feledkezzünk el a szakszerű és gondos ápolásról! 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.