A gyapjas tisztesfű tulajdonságai és gondozása

Megyeri Szabolcs

A gyapjas tisztesfű (Stachys byzantina) egy igazán különleges megjelenésű évelő növény, mely elsősorban talajtakaró, vagy sziklakerti növényként került ültetésre. A gyapjas tisztesfű magassága 25-30 centiméter, több tő együttes ültetése esetén összefüggő pázsitszerű felület alakítható ki belőle. A gyapjas tisztesfű talajtakaró növényként roppant hasznos, ám a gyomnövényeket nem képes teljesen elnyomni. A gyapjas tisztesfű talajigénye nem összetett, a soványabb, szegényebb, de jó vízelvezetésű közeget kedveli, az átlagos kerti földben az esetek többségében szépen megél.

A gyapjas tisztesfű fényigénye magas, kedveli a sok napsütést, ajánlott a kert napsütötte részeire, vagy meleg rézsűkre ültetni. A gyapjas tisztesfű vízigénye közepes, a szárazságot tolerálja, ám hosszabban tartó aszályos, forró hetekben kiegészítő öntözése javasolt. A gyapjas tisztesfű virágzása a nyár első felében esedékes, ilyenkor jelennek meg a növény kissé jelentéktelen virágai. Érdekesség, hogy sokak szerint a gyapjas tisztesfű virága elrontja a növény által nyújtott egységes és harmonikus látványhatást, aki így gondolkodik, egyszerűen megoldhatja a dolgot, a szárat arasznyira való visszavágásával a virágok kiiktathatóak. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese tisztesfű/nyuszifül
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.