A görgeteg angyalkő, mint talajtakaró

Megyeri Szabolcs 2015-02-16 16:33:30

Az Angyalkő dekorkövet nem csak díszítésre, hanem talajtakarás céljából is használhatja. Ebben az esetben érdemes lehet odafigyelni pár dologra, ami segíti megelőzni a későbbi bosszankodást.

1. Talajtakarásnál mindenképp hasznos a geotextília használata, ugyanis ezzel az anyaggal hatékonyabban tud védekezni a gyomnövények ellen, mivel nem engedi kicsírázni, növekedni azokat. Esetenként előfordulhat, hogy mégis egy-egy előbukkan, de tapasztalataim szerint határozottan csökken a valószínűsége, így sokkal kevesebbet kell gyomlálni az adott területen.

2. Ha egy sík területet szeretne feltölteni a dekorkővel, érdemesebb a talajfelszíntől lentebb ásni előtte. Ezt azért javaslom, mert a kövek így nehezebben mozdulnak el a helyükről, vagy nehezebben mossa ki őket a csapadék. Illetve ha egy kedves állat is van a háznál, játék közben nem löki arrébb a köveket.

3. Amennyiben kerti tó köré, illetve meredekebb területre szeretné tenni a dekorköveket, azt tudom javasolni, hogy használjon a kövek alá geotextílián kívül hálót is, ami segít, hogy a kövek megmaradjanak a lejtős rész és a kerti tó szélén is.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.