A fekete bodza gyógyhatása

Megyeri Szabolcs 2014-05-29 17:32:08

A népgyógyászatban a bodzát már az ókortól használják sokféle megbetegedés gyógyításra. A fekete bodzának a virágzatát, termését és levelét is gyűjtik, fogyasztják. Virágjából nem csak finom üdítő, de megszárítva télen vízhajtó, lázcsillapító, kellemes tea készíthető. Alkotóeleme lehet megfázás elleni teakeverékeknek is.

Naponta 2-3 csésze tea fogyasztását ajánlja a szakirodalom nátha esetén, melyet fogyasszuk olyan forrón, amennyire csak lehet. Fekete bogyóiból kevés alma hozzáadásával lekvár főzhető, melyet hashajtó hatása miatt szoktak fogyasztani. Ezeket az alapanyagokat a természetből is begyűjthetjük, mivel a legtöbb erdő vagy szántó szélén, patakparton megtalálható. Azonban ezeken a lelőhelyeken gyakran a közlekedés porától szennyezett lehet a bodza. Ha biztos forrásból szeretné gyógynövény alapanyagait beszerezni, akkor ültessen saját kertjébe fekete bodzát.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.